Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fogtömés

A fogtömés célja a fogakban képződött üreg betömése, mely valószínűleg fogszuvasodás miatt keletkezett. Nagyon fontos, hogy amint észleljük egy ilyen üreg képződését, azonnal forduljunk fogorvoshoz, és kérjünk mihamarabb fogtömésre időpontot, mivel a szuvasodás hatására könnyen letörhetnek darabok a fogból.

Fogtömés menete

Magáról a kezelés elejéről és végéről a fogorvos fotó-dokumentációt készít, ami mutatja a különbséget az eredeti és a kezelés utáni állapotról, csak úgy, mint egy fogfehérítés után. Mindenki retteg a fogtöméstől, annyira félelmetes az a fúró a fogorvos kezében, de aggodalomra semmi ok, érzéstelenítés mindig van ilyen eljárásnál. Az első lépés az üreg kialakítása a fogban, amely egy gyorsfordulatos fúróval megy végbe, majd ezután jöhet a szuvasodás eltávolítása a fogról, amelyhez a fogorvos lassúfordulatos fúrót használ a precíz munka érdekében. A fogtömés beavatkozás segítségére egy izoláló rendszert használnak, amely kiváló rálátást és biztonságot biztosít a beavatkozáshoz. Miután a tömést a fogorvos elhelyezte a fogban (azonos színű a foggal), ellenőrizni kell a magasságot, majd polírozni kell.

Fogtömés előtt és után

Helyes tisztítás

Vigyázz nagyon a fogaidra a fogtömés után, és rendszeresen ápold őket. Lehetőleg havonta cserélj fogkefét, és szokj rá a fogselyemre, amely egy nagyon praktikus eszköz az étkezi utáni fogtisztításhoz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.